Ghetele si cizmele sunt obiecte de incaltaminte care trebuie sa va asigure confortul si sa va protejeze de umezeala si frig. Pentru primavara si toamna sunt recomandate ghetele, care pot fi din piele naturala, piele intoarsa sau piele ecologica. Trebuie sa evitati sa purtati incaltaminte de piele intoarsa cand ploua, deoarece aceasta se va pata si isi va deteriora aspectul.

Pielea ecologica a castigat din ce in ce mai mult teren, mai ales datorita faptului ca este mai usor de intretinut, vine intr-o gama foarte mare de culori si este mult mai ieftina. Insa neajunsul major al acesteia este ca nu lasa piciorul sa respire si astfel transpirand, puteti ajunge sa favorizati dezvoltarea excesiva a bacteriilor care dau mirosul neplacut al picioarelor.

Daca optati pentru o asemenea incaltaminte trebuie sa o lasati sa se aeriseasca bine intre intrebuintati si puteti chiar sa apelati la branturi din materiale naturale, care sa absoarba excesul de umezeala. Puteti, de asemenea, sa optati pentru spalarea cu o carpa si apa calda a interiorului incaltamintei, pentru a preintampina mirosul neplacut. Se recomanda sa purtati sosete din bumbac suta la suta pentru ca piciorul sa nu va mai transpire.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *