pavaj permeabil

pavaj permeabilCe este pavajul permeabil si cum anume ajuta el in cazul pavatului in exteriorul locuintei, adica in curti, gradini si terase? Pavajul acesta este un tip de mix din apa si ciment, fara nisip inserat, astfel creandu-se mici goluri prin care poate trece apa. Este un fel de material buretos, cum s-ar spune, dar de fapt nu se imbiba de apa, ci o lasa sa treaca si sa ajunga in pamant. Intr-adevar este mult mai putin rezistent decat alte tipuri de pavele, din cauza lipsei de particule de nisip, insa poate fi modelat si intarit dupa fel si chip pentru a fi cat mai functional si durabil in timp.

Acest tip de material poate reduce riscul inundatiilor urbane prin simpla maniera de a da posibilitatea apei sa intre in sol si sa nu se adune laolalta. In loc de a cadea la suprafata pentru a crea balti sau mici baltoace, sau, chiar mai rau, inundatii, lichidul poate sa intre prin substantele din care este format pavajul si sa ajunga in solul de desubt. In mod normal, o multime de apa poate trece prin fiecare bucata de pavaj in functie de dimensiunile acesteia, insa variaza de la caz la caz, si, in orice caz, previne apa de la a se aduna creand baltoace neplacute.

Folosirea acestui tip de material pentru pavarea gradinilor au curtilor este considerata cea mai buna varianta avuta in vedere de catre Agentia de Protejare a Mediului Inconjurator. Nu numai ca ajuta la reducerea efectului de inundare, insa, de asemenea, cimentul  actioneaza ca un sistem de filtrare atunci cand umezelii ii este permis sa treaca prin spatiile din jurul materialului agregat.

De exemplu, combistibilul lasat in urma de unele masini este digerat si inghitit pur si simplu de catre microorganismele care se formeaza in golurile agregatului. Ceea ce trece prin aceste materiale ajunge la sol drept o substanta mult mai curata datorita mediului de filtrare natural, astfel reducand poluarea.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *