lectura copiilectura copii

Celebra asociere a orelor de somn ale celui mic cu o poveste nu sunt intamplatoare. Chiar si pana cand copilul poate sa citeasca singur se pare ca este benefic ca acesta sa aiba parte de lecturi din partea parintilor. O scurta poveste, o scurta istorie, cu specific varstei conteaza mai mult decat crezi. Exista si avantaje din asta asa ca iata care ar trebui sa iti fie motivele pentru care ai dori sa faci acest lucru:

  1. Copilul invata despre litere. Doar privind si cu o constanta anume se tine cont de posibilitatea ca cel mic sa recunoasca literele in timp. Pana la urma orice forma de a face pe cel mic sa perceapa lucrurile de orice fel este benefica la orice varsta.
  2. Ritual de somn. De asemenea se tine cont de faptul ca cel mic va avea parte de un ritual de somn care il ajuta si in timp. Pe langa atasamentul efectiv copilul isi dezvolta si imaginatia, creativitatea, chiar daca nu este el cel care face lectura.
  3. Cunoastere. Poate ca partea cea mai importanta din toata aceasta ecuatie se pare ca tine de ideea si notiunea de a cunoaste. Sa cunoasca realitatea din jur, sa cunoasca efectiv ce se intampla, sa descopere lucruri de orice fel este mai mult decat benefic pentru copil.

Desi unii spun ca este mai util sa se inceapa un astfel de ritual in momentul in care copilul este deja mare si pricepe nu se exclude ca acest pas sa fie introdus inca de mic. Pentru ca acest lucru va ajuta copilul sa se obisnuiasa cu acest ritual. Cel putin din perspectiva de a face pe cel mic sa fie adept a unui astfel de ritual parintii ar trebui sa se gandeasca la o astfel de varianta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *