Te-ai intrebat vreodata care este cauza cascatului foarte des? Cascatul in exces poate aparea datorita unei largi varietati de motive. Casatul poate fi definit ca fiind o actiune involuntara de a deschide gura larg, actiune prin care mandibula se lasa in jos, lasand aerul sa patrunda in plamani. In timpul cascatului, muschii abdominali se contracta, iar diafragma se lasa in jos. Toti dintre noi casca. Ba mai mult, studiile arata ca pana si copii casca in burta mamei lor. Majoritatea oamenilor sunt de parere ca cascatul apare atunci cand suntem obositi, lipsiti de energie sau plictisiti. Dar care ar fi oare motivul din spatele cascatului? Sa fie oare plictiseala, oboseala sau o problema ascuns de sanatate? Sa aflam.

  • Studiile arata ca cascatul poate fi datorat prezentei unui nivel ridicat de bioxid de carbon sau a unui nivel scazut de oxigen in sange. Cascatul este actiunea reflexiva prin care se asigura un aport adecvat de oxigen in plamani, care va fi apoi transmis in fluxul sangvin
  • Un alt motiv pentru care cascam este regularea si mentinerea temperaturii creierului in limitele normalului. Atunci cand suntem obositi sau nu am dormit cum trebuie, temperatura creierului are tendinta sa creasca. Cand o persoana casca, corpul acesteia se raceste, muschii si incheieturile se relaxaeaza, iar temperatura creierului se stabilizeaza.
  • Neuronii „oglinda” sunt de asemenea responsabili cu cascatul. Acesti neuroni ne fac sa imitam anumite actiuni ale semenilor nostri, asadar atunci cand vedem sau auzim o persoana cascand, avem tendinta sa o imitam si sa cascam si noi.
  • Prezenta anumitor substante chimice in organismul nostru, precum serotonina, glutamina si dopamina, substante responsabile cu starea de bine, poate de asemenea sa cauzele aparitia cascatului.
  • De asemenea, daca casti extrem de des, s-ar putea sa suferi de o dereglare a somnului. Daca nu ai parte de somn suficient, poti sa te simti obosit si fara viata, ceea ce se poate concluziona intr-un cascat.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *