Google a dat o palma mare tuturor companiilor si tuturor webmasterilor din intreaga lume. De ce? Schimband crawlerul de indexare si interogare.

Incercand sa creeze rezultate cat mai relevante si cat mai ok pentru utilizatori a reusit sa faca cacatul praf in termeni romanesti, dand peste cap aproximativ 60% din rezultatele cautarilor. Sigur, pentru asta exista backup, dar stiti voi cum sunt astia? incapatanati!

Inca de o luna se anuntau aceste schimbari. Sigur, cu totii credeam ca sunt la fel de nesemnificative ca celalalte, dar ne-am inselat. Ieri dimineata puteai observa cu usurinta caderi masive de vizitori pe site-uri consacrate si cresteri semnificative pe site-uri slabe si neoptimizate.

De ce au picat peste 50% din site-uri mai ales cele long-tail pe cautarile lor de baza?
Simplu, over optimization spune Google. Webmasterii au optimizat mult prea mult site-ul pentru motoarele de cautare asa incat au ajuns sa-si faca rau singuri. Daca ati practicat vreodata black seo cu siguranta acum site-urile voastre zac pe ultimele pagini in cautarile lor de baza.

Toate aceste rezultate proaste ce au fost date oricarei interogari din Google au putut fi vazute si de catre utilizatorii de internet care nu au cunostinte vaste de SEO, programare sau marketing. E simplu sa-ti dai seama ca nu sunt aceleasi site-uri pe care obisnuiai sa intri cand cautai, de exemplu, adidasi ieftini.

De fapt, problema sta intr-un mod cu mult diferit. Matt Cutts, tipul ala ce se crede stapanul Gadgetului si al SEO-ului nu a facut decat sa dea o idee buna, aplicata prost de catre programatori retardati.

Stie si Google ca nu a mers deloc update-ul acesta, si mai stie ca nici bani din Adwords nu vor face pentru ca lumea chiar se va pisa pe motorul lor de cautare daca situatia va ramane asa.
Pe mine nu ma supara update-ul gresit facut de ei, ci dincontra, ma bucura ca a mai starpit din webmasterii ce furau piscoturi din afilieri. Ce ma deranjeaza pe mine: nu au reusit nici la acest update sa dea de pamant cu spamul de pe la praktiker, okazii sau a site-urilor trustului mediafax.

Nu poti pica site-uri cat de cat interesante care ofereau vizitatorilor o buna informare atata timp cat nu ai reusit sa pici site-urile ce apar in rezultatele cautarilor mari cu linkuri gen: site.com/afacere+la+cheie (link care nu are continut).

Nu am fost niciodata adeptul bold keyword sau optimizare on-page, off-page. Mereu am crezut ca site-urile cresc de la sine, fiind bun pe internet, vei fi in top. Nu vei creste niciodata in ochii Google adunandu-ti linkuri prin profile si comentarii, vei creste avand continut de calitate, semnificativ si cu rost. Insa tot sunt suparat ca cei de la incasa.ro si praktiker.ro mai rezista cu spamul ce-l fac.

De Parker

Un comentariu la „De astazi, SEO nu mai exista”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *