Categorii
Diverse Inspiratie

Cursuri de pictura pentru copii- activitate de timp liber sau hobby pe termen lung

Se spune adesea ca parintii aleg pentru copii ceea ce ei nu au reusit in viata, ramanand ca in vis pierdut. Ca si cand s-ar realiza prin intermediul copiilor acestia tind sa impuna celor mici anumite cursuri ca prim pas pentru a le defini aptitudinile si pasiunea ce ar putea sa sa devina chiar si o cariera. Alegand cursuri de pictura pentru copii parintii pot sa ii indrume spre arta si sa le dezvolte pasiunea pentru frumos. Asa ca sunt toate motivele pentru care astfel de cursuri sunt benefice.

Indrumare pentru copii si parinti

Specialistii in educatie spun ca un prim pas ar fi chiar libera alegere a copilului spre ce tip de curs sa se indrepte. Ce-i drept nu au ei puterea maxima de decizie insa trebuie stiut ce tip de aptitudine au si in ce mod prefera sa isi petreaca timpul liber; pana la urma trebuie sa fie ceva placut lor, un curs care sa ii incante de la bun inceput. In orice caz nu se recomanda obligatia, impunerea ferma care sa il faca pe cursant sa regrete locul in care ajunge. Greu de crezut ca un curs de pictura este dezagreabil insa dincolo de placere trebuie sa fie o inclinatie nativa si mai apoi cultivata pentru acest domeniu.

Nu limita copilul si in egala masura nu il suprasolicita. Desi un curs de pictura este si relaxant pana la urma si implica arta nu efort deosebit copilul nu trebuie sa se simta frustrat de un program incarcat. Asa incat un program flexibil este de preferat. Unii parinti aleg tocmai din aceasta idee cursurile de arta care sa inceapa pe perioada de vara cand programul unui copil este lejer si fara alte materii care sa il incarce in programul zilnic de activitate.

Cand vine vorba de beneficiile ce le poate avea un parinte dar mai ales important un copil prin urmarea unor cursuri de pictura este de notat in primul rand modul responsabil in care se invata sa se dezvolte. Cunoaste arta, traieste prin ea si se dezvolta prin ea, cu gust pentru frumos. Insa acest moment ar putea fi de asemenea si pasul de inceput al unui drum infloritor pentru o cariera pe masura. Nu vei sti niciodata daca nu vei incerca este premisa dupa care mergem cu totii asa ca incearca sa insufli copilului placerea pentru arta- nici nu stii poate ce potential ascunde in el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *