cafea

Cafeaua de dimineata sau servita in orice caz in prima parte a zilei este una din cele mai comune situatii ce descriu ritmul unora. Insa stii ceea ce bei? Cafeaua spre exemplu se serveste intre orele 9.30 si 11 pentru efectele sale benefice din toate punctele de vedere si mai cu seama pentru modul in care aceasta influenteaza starea de energie a organismului.

Descopera aspecte interesante despre cafea:

  1. Cafea este un bun diuretic, detoxifiant si efectul sau se vede destul de repede. Teoria deshidratarii exista si ea ca urmare a consumului de apa insa nu intr-o forma exagerata daca tii cont de cantitatea de zahar pe care o contine. In plus, efectul sau de a te duce la baie tine de contractia muschilor ce o provoaca in scurt timp.
  2. Columbia este printele primii mari producatori de cafea insa pe masura recordului din acest punct de vedere nu se poate lauda ca este si consumator. Are totusi la activ un record, al celor mai multi oameni care au baut o cafea simultantm, record ce dateaza din 2012 si inregistreaza 13 mii de persoane participante.
  3. Cu cat este mai prajita cafeaua cu atat este mai slaba din punct de vedere al continutului sau de cafeina.
  4. Exista si o poveste de alta natura a cafelei. Aceasta se poate dovedi a fi chiar daunatoare, ucigasa chiar insa are si nevoie de o cantitate foarte mare, aproximativ de 100 de cesti.
  5. Cafeaua este in topul produselor celor mai vandute. Daca pe primul loc sunt carburantii cafeaua ocupa locul 2.
  6. Desi nu se stie cu exactitate care este povestea cafelei din momentul in care a fost descoperita unii propaga mitul pastorului din Etiopia care a observat reactia energica si ciudata a oilor sale cand aceastea ar fi mancat anumite boabe ciudate la acel timp.
  7. Cafeaua instant i se datoreaza ca si descoperire lui George C. Washington, in jurul anului 1906.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *