lipsa somnlipsa somn

Stiai ca somnul este vital? Exista mici exceptii ale celor care sufera de boli psihice si nu dorm zile in sir insa fara somn nu putem functiona.

Este cert faptul ca somnul joaca un rol extrem de important pentru fiecare in parte. Exista si o rutina in acest sens asa ca putem chiar dezvolta un cult din acest punct de vedere. Insa se intampla ca somnul sa iti lipseasca in anumite momente. Nu este panica pana cand nu exploatezi toate resursele tale naturale pentru a combate asta.

Specialistii spun ca nu trebuie sa apelezi la metoda pastilelor menite sa iti induca somnul. Si mai ales asta sa fie metoda extrema dupa ce consulti chiar si un medic si se identifica cauza. Asadar, tine cont ca pastilele iti afecteaza bunul ritm al organismului si iti pot da chiar si dependenta. Pana sa ajungi la pastile incearca ceaiuri. Cel de tei spre exemplu este vestit pentru proprietatile sale calmante. Si nu este singurul; altii apeleaza la lapte, desi unii spun ca ar putea sa te deranjeze la stomac.

O alta metoda este aceea de a evita sa ai asteptari. Poate ca iti suna ciudat; inseamna ca nu stii ce este lipsa de somn in adevaratul sens al cuvantului. Nu te aga in pat in asteptarea de a-ti fi somn pentru ca asta ar putea sa iti prelungeasca chinul. Asteapta seara, cand in mod normal ai face asta.

Nu dormi la pranz sau pe timp de zi pentru ca asta te va face sa iti schimbi ritmul. Si este si clar ca daca ai un astfel de obicei somnul din timpul noptii va fi unul mai scurt. In egala masura evita sa folosesti surse care te ditrag, statul pana tarziu in fata televizorului sau a laptopului. Pana la o cauza extrema tine cont ca ai motive sa te ingrijorezi insa tine poate de stilul tau de viata.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *