Fotografie nuntaFotografie nunta

Iata ca a venit si momentul pe care l-ai asteptat toata viata sau, dimpotriva, credeai ca nu va veni vreodata: ziua in care te casatoresti, ziua in care iti legi destinul de al altcuiva pentru, speram, totdeauna.

O nunta da mari batai de cap, iar mirii ajung sa fie cei care se distreaza cel mai putin toata ziua, fiind cuprinsi de emotie, apoi sufocati de datoria de gazda. Trebuie sa treci pe la fiecare invitat sa te asiguri ca se simte bine si se distreaza, asa ca nu ai nici timp sa mananci serios, mancarea pe care ai dat atatia bani – noroc de ce mai apuci sa ciugulesti.

Deci, cam ce ar trebui sa ai in vedere in aceasta zi fastuoasa? In primul rand, sa alegi daca vrei o nunta mare sau o nunta mica, mai restransa. Evident, costurile difera foarte mult, de la un caz la altul.

In primul rand, locul unde va veti casatori. De cand ne-am deschis si noi spre Occident, biserica nu mai reprezinta cam singura optiune. Poti sa iti faci o nunta la plaja, la munte, cam oriunde in aer liber si poti inchiria zona. Daca esti mai traditional, nu e nevoie neaparat sa alegi biserica cea mai apropiata – cam fiecare oras are o biserica veche sau o manastire unde s-ar putea oficia. Si ce e mai frumos decat spiritul stramosilor care te inconjoara?

Trebuie sa ai in vedere local unde se va tine petrecerea. Un restaurant este alegerea clasica, tipica, insa foarte multi tineri din ziua de azi aleg sa petreceaca ziua cu cei mai in varsta, pentru ca apoi sa mearga in club cu tinerii, fie ca inchiriaza o masa sau tot clubul. Dupa cum spuneam, lucrurile s-au schimbat foarte mult fata de nuntile din anii ’80.

Un lucru care nu se schimba niciodata este faptul ca ai nevoie de un fotograf nunta. Chiar daca este o nunta mai restransa si traditiile nu mai sunt ce au fost candva, chiar nu cred ca ai vrea la 50 de ani sa te uiti la pozele de nunta si toate sa fie selfie. Deci, un profesionist care sa surprinda momentul este necesar, cu atat mai mult daca iti faci o nunta mai mare.

Intorcandu-ne la lucrurile care s-au schimbat, putem vorbi si despre meniu. De cand ne stim la nunti s-au servit sarmale, ciorba de burta si toate bucatele cu care suntem obisnuiti. In prezent, insa, dupa cum am vazut si la televizor, daca ai ceva bani de cheltuit, poti sa iti faci de cap cu meniul, prezantand invitatilor bucate cat mai extravagante.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *