Sezonul a inceput oficial pe 1 Mai, hotelurile au facut ultimele retusuri si au deschis portile pentru venirea turistilor. Este un nou sezon in care, probabil ne vom plange de litoralul romanesc si il vom preaslavi pe cel bulgaresc.

Forfota incepea pe 1 Mai, romanii se declarau inca de la inceput nemultumiti de unele servicii. E clar sa fie asa cand alegi locurile care nu ti se potrivesc, sau, statiunile care nu ti se potrivesc. Perioada de extaz a trecut, a inceput oficial vara, litoralul pare pustiu inca, iar hotelierii inca asteapta marea explozie.
Litoralul Romanesc

Cateva aspecte importante despre noul litoral romanesc:
1. Este cu mult mai curat decat anul trecut. Chiar daca turistii din vama veche au lasat ceva mai multa mizerie, celelalte plaje au fost gasite foarte curate, fiind murdarite de catre turisti ulterior.
2. Preturile la cazare au scazut. Comparativ cu ceilalti ani, putem estima o scadere de circa 10-15% la hoteluri si pensiuni.
3. O apa fara alge. Chiar daca ne obisnuisem cu algele verzi si urat mirositoare, acestea inca nu si-au facut simtita prezenta, si se precizeaza ca in unele statiuni au fost montate plase ce vor opri pe viitor algele.
4. Incepem usor usor sa dam peste nas bulgarilor. Anul acesta au fost nenumarati turisti ce s-au declarat complet nemultumiti de serviciile ce le-au avut in Bulgaria, asa ca e un plus pentru noi.

Statiunile de pe litoral raman aceleasi. Dintre toate, poate ca Costinestiul sau Mamaia reuseste sa iasa in relief prin preferinte. Daca alegeti ca anul acesta sa mergeti in Costinesti, va invit sa vedeti lista de hoteluri Costinesti.

Cati turisti se estimeaza a merge anul acesta pe litoralul romanesc? Dupa presupunerile mele, cu circa 30% mai multi decat anul trecut, si as vrea sa mentionez motivele pentru care se vor observa cresteri: au scazut preturile, veniturile romanilor au mai crescut, criza s-a mai domolit si totodata s-au observat inca de la inceputul anului 2012 multe cereri de early booking.

De Parker

Un comentariu la „Cum se prezinta litoralul romanesc in 2012”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *