baie in marea neagra

baie in marea neagraDin nefericire polonezii nu se bucura de o mare ca a noastra, insa stiu de 100 mii de ori mai bine sa se distreze decat romanii. Marea Baltica este una dintre cele mai reci mari, nu are nici curenti calzi venind dinspre ecuador si cel mai des temperatura sa se situeaza la circa 15 grade in toiul verii.

Litoralul polonez se bucura de o mare ultra-curata, dar extraordinar de rece. Polonezii beau si canta de fericire cand apa marii ajunge la 18 grade Celsius. Ce este deja 20 de grade este deja de vis si au impresia ca sunt in sauna.

Ei nu sunt ca rusii sa stea la -50 de grade cu tricoul pe ei, dar stiu sa se distreze. In perioada asta pe litoralul polonez veti gasi plajele pline, iar apa marii, plina la mal de „neinfricati”. Anul asta cand am fost pe litoralul romanesc (Iunie 2012) apa marii avea circa 22 de grade Celsius (ceva de vis pentru polonezi). N-am vazut decat 5-6 aventurieri in apa printre care si eu, in rest plaja sa ne prajim spinarile.

Acum avem o temperatura a marii de circa 28 – 29 de grade Celsius si este in continua crestere. La sfarsitul lunii Iulie vom avea o temperatura a marii de 31 – 32 de grade Celsius dupa aceste zile caniculare.

A, uite asa se distreaza polonezii pe litoral:
litoral polonia

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *