Nu suntem constienti de impactul pe care il are stresul asupra noastra. Observam asta abia dupa ce efectele sale sunt deja de la un nivel necesar a se trata. Ar fi bine daca am constientiza imediat care este situatia si ce masuri trebuie sa luam.

Pentru cei care se simt stresati indiferent de cauza si de sursa iata cateva metode care ajuta cand vine vorba de sansa de a scapa de stres in cateva miscari:

  • Regleaza-ti respiratia. Ai nevoie de respiratie regulata si profunda. Fa acest exercitiu de 5 ori si vei vedea ca lucrurile parca se calmeaza. Asta pentru ca respiratia profunda iti oxigeneaza foarte bine creierul, de unde si o stare mai buna de functionare. Respira adanc – nu degeaba se ia in seama acest sfat oricand.
  • Misca-te. Circulatia sangelui este extrem de importanta. Daca faci mai multa miscare sangele circula mai bine, fluxul trimite toti nutrientii in corp si per total vei avea parte de o stare mai buna.
  • Practica rasul. Asta inseamna sa inveti sa te relaxezi, cand totul iti este prea tensionat. Chiar si cand totul se intampla ca si fortat trebuie sa ai in vedere ca rasul este o terapie cu efecte benefice fara doar si poate. Ai incercat?
  • Amana totul. Desi se spune „nu lasa pe maine ce poti face azi” este bine totusi sa te gandesti ca la un moment dat nu vezi dealurile de munti si invers. Detaseaza-te de situatia cu pricina, incearca sa iti acorzi o pauza din acest punct de vedere.
  • Practica aromaterapia sau orice forma de terapie. Pentru unii muzica este cea care functioneaza cel mai bine, in timp ce pentru altii se rezuma si la reactia pozitiva ce reiese din aromaterapie.

Chiar si ceea ce consideram a fi o simpla imbratisare inseamna se pare o sansa in plus de a ne destresa si asta pentru ca in astfel de momente se secreta mai multa dopamina si oxitocina.

De Parker

Un comentariu la „Cum scapi de stres in cateva minute”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *