Medic-familieMedic-familie

Una din cele mai recente stiri este cea care ii priveste pe medicii de familie si pe pacientii acestora, incat acestia din urma ajung de cele mai multe ori sa nu mai detina un medic de familie, incat lista pe care erau tracut a fost tranzactionata sau comercializata catre alte cabinete de medicina de familie.

Cei mai multi dintre pacienti nici macar nu constientizeaza ca sunt simple produse de comert, incat nici nu acorda o importanta prea mare actiunilor intreprinse de medicii de familie si ajung sa manifeste un interes scazut catre cel care le asigura o monitorizare a sanatatii.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai bune, fiecare pacient are o valoare de piata, incat un pacient se vinde cu o suma neinsemnata, cuprinsa intre 8 si 14 euro. Adesea, astfel de practici sunt pedepsite asupru, dar in cazul Romaniei se pare ca nimeni nu ia nici o initiativa si nu efectueaza un control de acest gen, iar medicii fac in continuare bani pe spatele pacientilor.

Scoaterea unei liste de pacienti spre vanzare depinde de numarul de pacienti,  de mediul din care acestia fac parte, rural sau urban si depinde si de varsta acestora, incat, pacientii cu varsta mai mica asigura un profit mai mare decat pacientii inaintati in varsta. Medicii se bazeaza pe acele principii care le dau cele mai mari satisfactii si pentru  obtine  cat mai multe finantari din partea statului.

Cea mai buna cale de a scapa din mana medicilor de familie este sa parasesti tara, pentru ca in alte tari vei avea parte de tratamentul pe care un sistem medical il ofera la cele mai inalte standarde. Daca se intampla sa te regasesti pe lista unui medic de familie pe care nu il cunosti sau in care nu ai incredere, cel ma bine este sa formulezi o cerere catre Casa de Asigurari de Sanatate in care sa soliciti mutarea catre un alt medic de familie si sa astepi confirmarea.

De Parker

Un comentariu la „Cum sa scapi din mana medicilor de familie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *