tehnologie copiitehnologie copii

Intr-o oarecare masura cu fericire spunem ca tehnologia ne avantajeaza. Asta inseamna ca avem o baza pentru diverse aspecte ale vietii, pana cand chiar si a usura munca. Cu toate acestea nu este o garantie a faptului ca asta face tot binele din lume. Exista si aspecte negative si acestea pot tine de afectarea in principal a clasei de copii.

Iata cateva aspecte prin care viata copiilor este afectata de tehnologie:

  • Nu stiu ce inseamna interactiunea sociala. Poate ca cei care au facut trecerea de la o etapa la alta stiu cel putin ce inseamna acest lucru insa copiii din noua generatie sunt pe departe cunoscatori de stil social. Partea si mai rea este ca tehnologia nu este totusi partener de viata.
  • Starea de sanatate este afectata. Desi nu ne dam seama poate in timp pozitia gresita fata de monitoare duce la dureri de spate, coloana, probleme cu vederea. Din pacate aceasta poveste se repeta si la capitolul de comportament si stare sociala, cand pura nervozitate din cauza unui joc duce la crize si la stari negative greu de controlat.
  • Program de somn afectat. Pentru ca tind sa devina dependenti de jocuri si de tot ce inseamna tehnologia cei mici intalnesc si problemele de somn, de la lipsa acestuia cand se doarme in aceeasi camera cu tot felul de dispozitive si lumini ce se emit de la ele si pana la lipsa de somn din dorinta de a butona in continuare dispozitivele cu pricina.
  • Lipsa de concentrare mai ales la invatat este cauzata tot de influenta tehnologiei. Asta duce la dependenta in cele din urma. Este de la sine inteles ca asta duce la o grea posibilitate de a te concentra la ceea ce ai de facut. Fie ca este vorba de invatat sau de activitati de zi cu zi lipsa de concentratie este destul de comuna in astfel de cazuri.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *