Chestia asta cu SEO e ca si cu marketingul, e ceva ce nu e stiut cert, e doar o presupunere si cel mai des nimeni nu asigura succesul. Poti compara SEO cu o conspiratie, se stie multe despre conspiratie dar nimeni nu poate spune ca este adevarat sau fals, chiar poate fi comparat cu o roaba de cacat.

Cand m-am apucat eu de site-uri in 2006-2007 eram mai prost decat acum, fiti siguri, si pe deasupra, nici macar nu stiam ce e ala SEO, dar stiti ce? aveam un blog, de cacat, prost ca un sac cu cartofi si l-am facut intr-o sambata, iar luni deja avea vreo 200 vizitatori. De ce? pentru ca trageai cu tunul pe internet si site-uri erau putine, Google indexa tot ce prindea, chiar orice content, botul sau era mult mai retardat decat acum. In timp, lucrurile au prins contur, acum ii ia cateva zile bune unui site sa fie indexat, cateodata saptamani.

Anii au trecut, suntem in 2012, internetul e la mana oricui, sunt peste 40 milioane de site-uri in lume, aproximativ 39,9 milioane facute de pomana.

Ce inseamna SEO?

NU inseamna grija zilei de maine in topul cautarilor, ci inseamna performanta prin tot ce inseamna un site. De la tema pana la ultimul cuvant scris pe acel site. Performanta se dobandeste in timp, prin munca desavarsita si prin rabdare, articole lungi si la obiect ce fac vizitatorul sa uite ca mai exista si alt site unde poate gasi aceleasi informatii, articole bine aranjate si facute in ore nu in 2-3 minute, asta inseamna SEO cu adevarat, si asta insemna SEO si in 2007.

Ce se pretinde ca inseamna SEO? Multe backlinkuri de pe unde se poate, spamuiala cat cuprinde, asta iti va recomanda oricine, sa te duci si sa postezi pe blogul lui Gigel un comentariu de cacat pentru ca e dofollow. Mai inseamna advertoriale, virale, campanii, onpage, offpage, facebook box, like, twitter, linkuri in semnaturi, sitemapuri, spam cu xrumer, senuke, etc.

Daca eu as scrie o carte despre „SEO”, asta ar cuprinde: Performanta = munca, perseverenta, articole complete, rabdare.

Fac o campanie cu oricine pe orice nisa sa vedem care va avea mai multi vizitatori dupa 3 luni, el cu toate metodele stiute de el, eu cu cele scrise mai sus. Atunci vom ingropa mitul SEO sau il vom venera.

Astept propuneri, iar asta inseamna sa iti asumi raspunderea.

Ai ascultat, ok. Whatever happents, stick together.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *