luna-plina
luna-plina

Conform specialistilor avem tot felul de superstitii din nevoia de a avea mereu un motiv pentru a blama ce ni se intampla. Preferam sa aruncam vina pe cine stie ce motive decat sa ne-o asumam. Ai putea crede ca oamenii cu superstitii sunt si slabi. Ce mai conteaza. Cert este insa ca avem tot felul de superstitii si includ si cele legate de luna plina.

Sa nu intarci copilul, sa nu il intorci de la san, sa nu te uiti la luna plina…superstitii sunt o multime si variate, din diverse colturi ale lumii. Iata cateva dintre acestea:

  1. Se crede ca daca luna plina este inconjurata de o lumina rosiatica se pare ca va urma vreme rea. Ai zice ca se poate prezice chiar si cum se va defini perioada urmatoare. Pe acelasi principiu se crede ca daca luna se vede printre crengile de copac atunci vor veni vanturi puternice care vor compromite se pare culturile.
  2. Ca o crezare straveche din Marea Britanie se crede ca pe timp de luna plina poti sa iti incerci norocul de a fi bogat cand te plimbi cu o moneda de argint in buzunar si jucandu-te cu moneda intre degete. Nu iti garanteaza insa nimeni ca este si cu efecte.
  3. Fetele nemaritate iti pot decoperi destinul in privinta mariajului cand luna plina le ofera sa zicem o prezicere. Asadar, daca acestea privesc luna printr-o batista din matase daca astrul noptii se vede clar atunci momentul nuntii va fi mai aproape decat ar crede. In schimb, daca luna se vede dublata fata mai are de astetpat cel putin un an.
  4. Nu numai de ghinion se vorbeste cand apare luna plina. Daca o vei vedea peste umarul drept se pare ca vei avea parte si de noroc insa nu acelasi lucru nu se poate spune cand se intampla pe partea stanga.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *