Cu totii probabil ca am auzit macar o singura data de PR (Public Relations), insa putini stiu care este scopul pe care il are o agentie de PR si cu ce se ocupa mai exact.

Cu ce se ocupa o agentie PRmai exact ? O astfel de agentie, spre deosebire de una de advertising, promoveaza o companie sau un individ prin intermediul editorialelor, stirilor etc- articole ce apar pe site-uri, prin ziare, reviste si la programe TV. Cu toate ca sunt diferite, agentiile de PR si cele de advertising au acelasi scop: sa isi promoveze clientii. In privinta advertorialelor (articole publicitare) si reclamelor, toata lumea stie ca aceastea sunt platite de catre client, in care se scrie dupa indrumarile acestuia si de aceea sunt de multe ori vazute de public cu o doza de scepticism, pe cand articolele realizate de o agentie PR se integreaza in continutul unor publicatii recunoscute, intre multe alte articole, asa incat sunt mult mai credibile.

O agentie PR trebuie sa anticipeze, sa analizeze opinia publicului, sa analizeze impactul pozitiv sau negativ, in legatura cu un anumit subiect ce are legatura cu clientul sau. In cazul in care clientul este o companie, agentia de PR ar trebui sa cerceteze, sa conduca si sa evalueze in mod constant programe de comunicare prin care se informeze publicul cu privire la actiunile si produsele companiei, pentru ca aceasta sa-si atinga obiectivele propuse.

De obicei o companie apeleaza la o agentie de PR in momentul in care vrea sa se promoveze sau sa isi creeze o anumita reputatie; o agentie de PR o va ajuta sa comunice  cu succes cu publicul si in urma analizei atente va sti ce subiect va atrage atentia publicului si cum trebuie redactat acesta pentru a fi preluat de catre presa.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *