Am dezvoltat inteligenta artificiala cu scopul clar de a ne ajut si de a ne usura munca. Insa se pare ca traim si ganduri negre de a sti ca intr-o zi robotii creati chiar din mainile noastre sunt pana la urma si cei care ne vor prelua controlul. Un studiu realizat de cei de la Tech Pro Research arata ca mai exact 34% dintre oameni au temerea de a se vedea la un moment dat condusi de roboti.

Totusi, suntem constienti de faptul ca inteligenta artificiala este necesara. Intrebati in ce masura aceasta este de folos, peste 60% au spus ca in domeniul lor de activitate este clar ca robotii sunt utili, in timp ce aproape 17% spun ca ar fi fara de impact. Este ins agreu de crezut cum altfel daca acestia nu ar avea utilitate.

Benefica omenirii? 53% din cei care au facut parte din acest studiu afirma ca inteligenta artificiala ar putea fi buna si pentru societate, insa undeva foarte aproape sunt si cei care nu cred asta. Poate ca rezumandu-ne la domeniile de business, aproape de orice fel, acest segment al robotilor, al inteligentei artificiale este cu mult mai apreciat. Din acest punct de vedere se pare ca 24% din ce intrebati de asa ceva spun ca exista un astfel de sistem in cadrul afacerii din care fac parte sau a  domeniului de care apartin sau cel putin acesta este planul in imediata apropiere de vreme.

Alti 26% spun ca inca evalueaza in ce masura aceasta tehnologie ii poate ajuta, cat sa implementeze ceva de ajutor pentru ceea ce fac.

Poate ca nu ne dam seama insa in mare parte ne folosim de ideea in sine de inteligenta artificiala in fiecare zi, chiar si prin intermediul telefoanelor mobile performante, de ordinul modernului. Si acestea fac parte din clasa tehnologiei de viitor. Avem teama ca acestea ne pot acapara prea mult? Tot in puterea noastra sta sa nu se intample asta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *