Bauturile carbogazoase nu sunt sanatoase. Se crede ca pana si apa minerala este in aceasta categorie doar ca va mai castiga cateva puncte in plus pentru ca nu include o reteta plina de e-uri si de zahar. Cu toate acestea bauturile acidulate asa cum sunt numite in popor nu au un aport bun pentru sanatate.

Sa reduci si mai apoi sa elimini total consumul de carbogazoase inseamna in primul rand sa constientizezi care este situatia. Descopera de ce nu sunt acestea indicate:

  1. Nu au aport de vitamine, minerale sau alte substante nutritive pentru organism. Am putea sa le consideram total ineficiente asa ca pana la urma nu ai motive pentru care sa le consumi. Mai mult decat atat, tine numai de placerea gustului insa acesta nu este unul natural ci procesat si rezultat din combinatii departe de gustul fructelor naturale.
  2. Iti afecteaza sanatatea orala. Astfel de sucuri au o concentratie mare de acid si zahar astfel ca rezulta o combinatie care iti afecteaza smaltul dintilor si favorizeaza aparitia cariilor. Sunt precum bomboanele sa spunem pentru cei mici deci deloc potrivite pentru dinti.
  3. Daunatoare pentru organism, de la stomac si pana la ficat. In orice caz se pare ca exista si studii care arata ca astfel de sucuri afecteaza organele si chiar si sistemul osos.

Desigur, vor fi numeroase motive pentru care inca ne vom dori sa consumam astfel de bauturi. Poti face ca apa minerala in schimb sa faca parte din viata ta si meniul zilnic. Mai mult decat a inlocui cu ceva tot acidulat se considera ca apa pur si simplu este cea mai buna varianta. Adga fructe naturale daca iti doresti arome insa nu mai miza pe sucurile din comert. Pentru tine si sanatatea ta sucurile cu acid ar trebui sa fie destul de rare ca si consum.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *