charlie hebdo

Charlie Hebdo- celebra revista de satira franceza, care a pierdut 11 angajati din cauza atacurilor teroriste realizate de organizatia ISIS in luna ianuarie a anului 2015, a reusit sa transmita un mesaj sfidator catre islamisti, in urma evenimentelor petrecute saptamana trecut la Paris.

Astfel, coperta celui mai nou numar al revistei de satira sustine ca „Ei au arme. La dracu` cu ei, noi avem sampanie”- fiind o caricatura ce apare ca raspuns la actiunile teroristilor islamisti. Astfel, asezat pe un fundal rosu sta asezat un barbat gaurit de gloante, prin care curge sampanie, tinand in mana un pahar din celebra bautura care a consacrat francezii. Aceasta replica ce isi doreste sa sfideze membrii gruparii jihadisti este realizata de catre desenatoarea Coco, una din persoanele care au supravietuit in urma atacului terorist ce a avut loc asupra redactiei Charlie Hebdo in urma cu 10 luni.

Charlie Hebdo a mai atacat ISIS

Nu e prima data cand revista Charlie Hebdo publica astfel de imagini care sa jigneasca poporul islamic. Astfel, in urma valului de imigranti care au ajuns in Europa in urma cu aproape doua luni, un copil kurd a fost gasit mort pe plajele din Turcia. Cei de la Charlie Hebdo s-au gandit ca ar fi un moment oportun pentru a face o gluma pe acest subiect, astfel ca au publicat doua imagini destul de controversate, care aveau legatura cu copilul mort.

Intr-o prima imagine, numita „Atat de aproape de scopul sau”, baiatul mort este infatisat cu fata in jos, langa care se gaseste un panou publicitar McDonald`s. A doua imagine se numeste „Dovada ca Europa este crestina” si il infatiseaza pe copilul mort pe plaja, langa care se afla un barbat ce seamana cu Iisus si care merge pe apa. Mesajul caricaturii este urmatorul: „Crestinii merg pe apa… copiii musulmani se scufunda”.

Charlie Hebdo a ras si de Rusia

De asemenea, Charlie Hebdo a publicat recent si o caricatura care atinge subiectul acidentului aviatic ce a avut loc in Egipt si in care si-au pierdut viata 224 pasageri. Intr-o prima imagine, caricatura infatiseaza fragmente de avion ce cad in capul unui militant ISIS, iar in cea de-a doua, Charlie Hebdo descrie o imagine insotita de mesajul „Pericolele companiilor ruse low-cost”. Dmitri Peskov sustine ca aceste publicatii reprezinta o blasfemie si „nu au niciun rol in sistemul nostru public”.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *