Muzeul a fost dintotdeauna arta care a aratat istoria. Muzeul in general se axeaza pe lucrarile unor artisti, pe opere de arta si pe capodopere in general. Poate ca in zilele noastre este greu de gasit o tara care sa nu detina muzee prin care sa isi afirme istoria si arta. Fiecare mare capitala detine cate un muzeu in care sunt prezente marile lucrari ale artistilor neamului, sau obiecte din cele doua razboaie, plus multe altele.
muzee ale lumii

Top 5 muzee ale lumii

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai vizitate muzee de arta din lume, poate chiar cel mai vizitat. Este un monument istoric si un simbol al Frantei, iar totodata un obiectiv turistic atractiv situat chiar in zona centrala din Paris.
La muzeul Luvru sunt expuse peste 35000 de obiecte de arta incepand din mileniul 6 I.Ch. si pana in Secolul 19. D.Ch.
Daca aveti ocazia sa ajungeti prin Paris si sunteti un iubitor fin de arta pura va invit sa faceti o vizita la Muzeul Luvru.
Muzeul Luvru

Rijksmuseum (Muzeul Regal) din Amsterdam, cel mai mare muzeu din Olanda, gazduieste obiecte de arta apartinand lui Rembrandt si Vermeer. Muzeul s-a aflat mult timp in proiect de restaurare si reabilitare, chiar mai este pana in 2013, insa exista galerii ce pot fi vizitate chiar si asa.
In anul 2013 cand va fi redeschis cu siguranta va fi o atractie extraordinara pentru intreaga Europa.
rijksmuseum amsterdam

Muzeul Albertina din Viena se pot gasi peste 65 de mii de desemene si aproximativ 1 milion de lucrari de grafica de la cei mai mari maestrii vechi si moderni. Printre lucrarile nenumarate sunt lucrari semnate de artisti precum: Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Rubens, Edouard Manet sau Eugene Delacroix.
Chiar si un artist roman are opere aici, Ignat Bednarik si Nicolae Brana.
In fata muzeului se poate observa o sculptura monumentala dedicata victimelor atrocitatilor din al II-lea razboi mondial, realizata de Alfred Hrdlicka.
Muzeul Albertina

Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid adopasteste lucrari frumoase italiene, picturi din scolile engleze si germane, dar si lucrari impresioniste si expresioniste din secolul 10.
Muzeul a avut o reputatie insa incepand cu 1980 muzeul a inceput sa vanda din tablouri marile muzee ale lumii.
Muzeul Thyssen Bornemisza

Muzeul d’Orsay aflat tot in Paris este situat chiar pe malul stang al Senei. Colectiile din Muzeul d’Orsay sunt opere din perioada 1848-1914, sculptura si arta plastca dar si opere de arta decorativa, arhitectura sau fotografie.
Printre cei care au lucrari expuse sunt artisti precum: Jules Cavelier, Francois Rude, Paul Gauguin, Honore Daumier si multi alti artisti cunoscuti.
Muzeul d'Orsay

Cartea care va prezinta „100 cele mai frumoase muzee ale lumii” este una dintre cele mai utile daca vreti sa gustati un pic de arta si sa cititi despre o serie de muzee fascinante ale lumii. Cartea avea un pret de 64.90 Lei dar o puteti comanda cu o reducere de 25%, adica cu suma de 48 Lei daca o comandati aici.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *