Multi dintre noi sunt pasionati si interesati de shopping, in special femeile. Europa ofera o multime de locuri pentru ca oamenii sa isi innoiasca garderoba, si include destinatii accesbile la ca pret. Marile orase europene, cum ar fi Paris, Milano, Londra, au dezvoltat un adevart turism al cumparaturilor.

Capitala mondiala a modei, Parisul este paradisul oricarui pasionat de shopping. Celebrele adrese precum Avenue Montaigne si Rue du Faubourg Saint-Honore impresioneaza vizitatorii  datorita produselor luxoase expuse in vitrinele magazinelor. Paris continua traditia pietelor vechi, unde vanzatorii expun obiecte de anticariat, suveniruri si carti.  Paris este cel mai celebru oras pentru obicetivele sale turistice, dar si pentru magazinele sale care se afla in topurile modei.

Foarte multe orase italiene se afla printre destinatiile turistilor pasionati de shopping, insa  Milano este considerat cel mai bun oras ppentru cumparaturi, atat pentru ca preturile sunt accesibile, cat si pentru ca exista numeroase produse de calitate. Perioada de reduceri este iarna, incepand din luna ianuarie, timp de o luna, si vara,in luna iulie. Cea mai apreciata zona de shopping este Corso Buenos Aires, cea mai lunga strada cu magazine din Europa. Cele mai cunoscute branduri de – Armani, Versace si Dolce&Gabbana au in continuare reprezentante la Milano. Daca vrei sa prinzi perioada reducerilor, organizeaza-ti un concediu in lunile iunie – iulie.

In cea mai mare parte a anului, Londra poate fi una dintre cele mai scumpe destinatii de shopping din lume, insa de Craciun poti gasi preturi foarte accesibile. Brandurile apreciate de turistii cu gusturi fine, care isi permit produse de lux, se afla pe strazile Oxford si Regent.

Nici Barcelona nu se afla mai prejos. Turistii se pot plimba linistiti in zona pietonala, delimitata de Rambla, Placa de Catalunya, si Passeig de Gracia pana la Avenguda Diagonal. Accesul masinilor este interzis astfel ca pasionatii de cumparaturi  nu vor mai avea grija masinilor atunci cand traverseaza strada.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *