trust flowMisterul SEO ne invata ca un link care are Pagerank este mai important decat un link fara Pagerank. Psihologia este o latura incontrolabila, asa ca, in mintea webmasterilor a intrat fara voia lor ideea: tot ce are PR e important! De fapt, nu chiar!

Un link care are trust flow peste 40 este mai bun decat un link care are PR5, daca cel din urma (cel cu PR) are trust flow 10.

Pagerankul nu arata neaparat ca linkul repsectiv este minunat si un backlink aici ar oferi prima pagina in Google, ci arata doar sanatatea respectivului site! Asa cum spuneam aici despre pagerank.

Sa luam ca exemplu doua site-uri, unul cu PR3 si unul cu PR0. Sunt ale prietenului Iulian si au fost vandute de catre mine lui, insa putin conteaza.

Dosarul.com are pagerank: 3
Rowiki.org are Pagerank: 0

Dosarul.com are un trust flow: 14
Rowiki.org are trust flow: 23

Un tip obisnuit care face SEO la site si doreste a cumpara un link pe unul dintre aceste site-uri, ar alege cu siguranta link pe dosarul.com pentru ca are pagerank 3 crezand ca acesta il va ajuta mai mult. Da, cu siguranta il va ajuta si pagerankul, insa doar pentru a dobandi pagerank. Cel care va alege un link pe rowiki.org va fi mai castigat.

Si pentru ca totul sa fie cu susul in jos, un link pe dosarul.com costa mai mult decat un link pe rowiki.org (sau cel putin asa ar fi normal conform analizelor facute de catre maestrii SEO).

De Parker

2 comentarii la „Cele mai bune linkuri nu au neaparat Pagerank”
  1. […] vreau să ajung, dacă ieri îşi băga şi-şi scotea şi aşa mai departe, de ce astăzi scrie acest articol unde mă cataloghează prieten şi unde limbajul lui este destul de decent faţă de mine? Replica […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *