Daca unii stiau doar de clasicele minuni ale lumii, aflati ca acum exista si cele 7 minuni ale lumii moderne si au fost alese in data de 07/07/2007. Singura conditie pentru ca ele sa devina minuni moderne: trebuiau sa fie construite inainte de anii 2000. Si cu siguranta, chiar daca sunt minuni moderne, ele au fost construite cu zeci de ani in urma.

Dar haideti sa lasam talmaceala si sa prezint cele 7 minuni ale lumii moderne:

Piramida de la Chichen Itza: a fost construita in anul 800 si este o piramida patrata cu un templu in varf. Este supranumita si locul de langa rai acolo unde salasluiesc zeii. Din nefericire pana in secolul 19 piramida a fost acoperita de verdeata si era inaccesibila, plus ca era si greu de vizionat.
Piramida este strans legata de azteci si de mayasi. Acestea aveau traditii bizare, spuneau ca atunci cand erau echinoctii, umbra piramidei semana cu un sarpre.
Piramida Chichen Itza

Marele Zid Chinezesc: cunoscut de catre mai toata lumea in zilele noastre. Este considerata una dintre cele mai grandioase obiective ale civilizatiei. Colosul lung de 6700 kilometri se intinde peste pajisti, munti, deserturi de parca nu ar fi fost construit de mana omului.

Constructia zidului chinezesc a inceput acum 2000 de ani din cate spun istoricii. Recent, in ultimele sute de ani a reprezentat un real punct strategic pentru China. De asemenea, constructia zidului chinezesc s-a efectuat pentru ca poporul chinez sa se fereasca de populatiile migratoare.
marele zid chinezesc

Ruinele orasului Machu Picchu: un oras minunat, de fapt, o minune moderna astazi. Orasul este asezat pe terase ce arata ca in perioada in care incasii traiau aici obisnuiau sa se ocupe in special cu agricultura. Structura si arhitectura orasului Machu Picchu arata ca incasii la vremea respectiva erau foarte dezvoltati spre deosebire de alte popare. Zeci de palate, temple si hambare sunt in Machu Picchu, un oras care nu va muri niciodata pentru ca turistii il invie in fiecare zi.

Unii dintre arhitectii vremii noastre sustin ca Machu Picchu este o adevarata inginerie tehnica si arhitectura folosita e nemaintalnita altundeva.
ruinele orasului Machu Picchu

Statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro: o statuie impunatoara ce se intinde spre cer cu o inaltime de 38 de metri. Nu inaltimea o face faimoasa ci zona in care este amplasata, situata la altidutinea de 710 m, pe Muntele Corcovado ii ofera statuii o maiestrie aparte. A fost inaugurata in anul 1931 si este vizibila din orice colt al orasului Rio.

Turismul s-a dezvoltat foarte mult decat europenii au aflat despre aceasta statuie din Rio. Aici se organizeaza si o saptamana a monumentului, perioada in care toti enoriasii vin si doneaza.
Statuia lui Iisus din Rio

Coloseumul din Roma: ceva ce pe mine m-a impresionat dintotdeauna. Colosseumul a fost inceput in anul 72 dupa Hristos iar in 7 ani a fost terminat, mai exact in anul 79. Va puteti da seama ce putere de lucru aveau romanii la vremea respectiva, si fara macarale si fara alte ajutoare artificiale, au reusit sa creeze acest colos impresionant ce este vizitat de mii de turisti anual.

Gladiatorii sunt cei care au facut vestit Colosseumul. Chiar si in filmul „Gladiatorul” premiat cu 5 premii oscar apare Colosseumul in care se petrec luptele dintre gladiatori. Momentan in interiorul Colosseumului se executa lucrari dese de intretinere pentru a-l mentine. Oamenii au acces si in interior dar si in jurul sau.
Colosseumul din Roma

Templul din Taj Mahal: un grandios monument ce da peste cap toata arhitectura existenta. A fost construit in perioada anilor 1650 si au trebuit 20 de mii de muncitori pentru a-l duce la sfarsit. A fost construit datorita imparatului Shah Jahan pentru a-i aduce un omagiu sotiei sale Mumtaz Mahal.

Legenda spune ca arhitectul ce a creat aceasta impresionata cladire a ramas fara mana dreapta la ordinele imparatului astfel incat acesta sa nu mai poata concepe vreodata o structura mai inalta sau una care sa rivalizeze cu Taj Mahal.
Taj Mahal

Obiectivul arheologic de la Petra: Aflat in Iordania, reprezinta un punct turistic atractiv pentru lumea intreaga. Situl arheologic este admirat mai ales pentru arhitectura sa minunata si masiva care a reusit sa supravietuiasca timp de 2600 de ani.
Petra

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *