afecteaza vedereaafecteaza vederea

Se spune ca pentru a avea o vedere buna ar trebui sa consumi morcovi. Cu cat mai multi cu atat  mai bine. Cu toate acestea sanatatea ochilor nu se reduce numai la atat. Tine de modul in care in fiecare zi iti supui ochii unui test. Acuitatea vizuala se pierde in timp, in mod normal tinand cont de trecerea timpului, din cauza imbatranirii. Insa pana cand sa ajungi la un astfel de pas tine cont de ceea ce ar putea sa iti dauneze sanatatea ochilor.

Purtarea ochelarilor mai ales cand vine vorba de miopie nu este totusi ceea ce ajuta la reducerea problemei. Ba mai mult in timp ochiul se obisnuieste intr-un anume sens astfel ca se ajunge la nevoia de a mari lentilele. Deci, pe termen lung nu se corecteaza vederea.

Cititul este destul de daunator pentru ochi. Asta nu inseamna ca nu ar mai trebui sa citim insa se pare ca prin stresul provocat de maxima concentrare se ajunge la dureri de ochi in prima faza. Dar mai mult de atat se ajunge si la probleme de ochi, mai exact la miopie. Asa ca nu este de mirare ca o mare majoritate a celor care poarta ochelari sunt oameni scoliti, educati, care citesc mult.

Desigur, privitul la televizor dar mai ales ceea ce tine de munca in fata unui calculator se inscriu de asemenea in lista acelor obiceiuri care afecteaza vederea foarte mult. Din pacate in zilele noastre este destul de usor sa devenim dependenti de astfel de surse. Asa ca minimul pe care il putem face este sa urmam regula celor 10 secunde. Cu alte cuvinte pentru fiecare 10 minute la calculator 10 secunde de privit in alta parte ne relaxeaza ochii si ne protejeaza vederea pe termen lung.

De asemenea se considera ca privirea unor obiecte poate relaxa ochii. De exemplu ceva verde este benefic.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *