mancare cainemancare caine

Exista o tendinta in ultimii ani ca oamenii sa isi doreasca un animal de companie. Orice vietate se poate creste alaturi de ei in casa este o dorinta acuta. In stil psihologic gandind asta inseamna sa isi doreasca si sa aiba nevoie de o prezenta care sa le aline clipele de singuratate. Nu este o regula totusi; ce tine strict de reguli inseamna asumarea responsabilitatii de a creste animalul de companie.

Un aspect crucial in cresterea animalului inseamna partea de alimentatie. Si nu merge pe ideea si principiul ca va manca orice vei manca si tu. Pana la urma orice fiinta are pasii sai in dezvoltare si crestere si astfel nu se pune problema sa amesteci lucrurile. Se intampla si in cazul cainilor sau a pisicilor. Mai intai, la varsta mica, au nevoie de alimentatie de asa natura cat sa fie suportata, digerata corect. Si mai inainte de acestea trebuie sa fie o mancare ce o poate consuma la propriu- cand sunt pui nu au dentitia atat de bine formata.

Asa cum vei gasi pe www.petpal.ro nevoia de alimentatie pentru cainele sau pisica ta implica o clasificare in functie de anumite aspecte. Asadar, tine cont de varsta, rasa si starea de sanatate a animalului tau de companie. Asta pe langa gustul ce difera, existand acele tipuri de hrana fie umeda fie uscata cu diverse combinatii ca si reteta la gust. Poate ii va placea puiul sau mancarea cu carne de vita. Indiferent de situatie ai de unde sa alegi.

Insa ce sa alegi. Incepe prin a te gandi ca are nevoie de mancare diversa si echilibrata. Desi, contrar a ceea ce oamenii patesc, cainii pot manca toata viata lor sau perioade foarte lungi numai un anume tip de mancare. Si nu se plictisesc de ea. Vei dori sa ii oferi si mancare umeda pentru ca digestia sa fie una buna insa baza sa fie cea granulata, uscata, mai ales daca este un animal de interior. Se stie ca mirosul cainelui in general este unul aparte daca consuma numai mancare umeda, de orice fel. In conditiile in care il cresti in casa ta nu iti vei dori asta.

Mai mult decat atat, tine cont de faptul ca hrana trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu nevoile fiecarui caine. Cei sterilizati, cei apatici, cei cu probleme de sanatate, cu probleme de greutate, cei cu prea multa energie si asa mai departe, tipologia merge mai departe de atat. Pentru ca si animalele au fazele lor de manifestare si dupa caz reactioneaza diferit la diversi stimuli sau au si ei povestea lor de viata, cu stare de sanatate cu tot.

Alege hrana complexa care sa iti garanteze ca are parte de vitamine, minerale si tot compusii pentru ca animalul tau de companie sa arate bine- dentitie, blana etc- si sa fie bine- digestie si stare de sanatate per total. Nu este placut nici pentru animal nici pentru stapan sa fie necesara o hrana complementara. Alege de pe petpal.ro ceea ce trebuie pentru cainele sau pisica ta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *