www.librariamaranatha.ro

O intrebare pe care o au destul de multi la ora actuala se refera la ce inseamna sa fii crestin. Atat de multe reguli dupa care trebuie sa ne ghidam, aspecte de indeplinit. Care sunt autentice si de respectat si care nu sunt intocmai dupa invataturile bisericii? In fine, acestea sunt subiecte delicate si nu e cel mai oportun moment pentru a le discuta. Cert este un lucru si anume ca fiecare va trebui sa dea raspuns pentru cele savarsite in viata pe pamant. Cat va putea fiecare sa stea drept in fata scaunului de judecata, ramane de vazut.

Intrebarea era insa legata de cum poate fiecare dintre noi sa fie crestin desavarsit in contextul actual. Nu este deloc o noutate faptul ca toate legile odata stiute a fi bune si drepte acum au fost readaptate, ca sa spunem asa. Fiecare traieste dupa cum considera personal ca este bine, chiar daca poate calea pe care merge nu este tocmai cea mai buna.

Chiar si un om care nu a avut o viata indreptata spre Cuvantul lui Dumnezeu se poate trezi la aceasta, insa depinde de modul cum alege sa paseasca mai departe prin lume, dupa ce a constientizat faptul ca trebuie sa realizeze o schimbare in viata sa pentru a se numi crestin adevarat. Si aceasta schimbare vizeaza mai ales lucrurile marunte.

A fi crestin si ce obiceiuri dezvolta unul desavarsit?

Faptul ca esti crestin reiese din modul in care vorbesti, din cel in care te porti, din faptele tale si nu ma refer la cele pe care le faci cand stii ca esti vazut savarsindu-le. Este vorba despre cat de impacat te poti declara cu constiinta ta. Daca pana acum nu ai stiut aceste lucruri sau cum poti sa iti indrepti pasii catre o traire desavarsita afla ca mijloace exista nenumarate. Inainte de toate insa, trebuie sa iti doresti cu adevarat asta.

Esti dintre cei care obisnuiesc sa petreaca ore in sir si poate nopti in fata laptopului urmarind filme? Ai putea sa iei in considerare posibilitatea de a schimba genul, spre cel crestin, de ce nu? Vei fi surprins cate invataturi poti trage din acestea. De altfel, iti poti centra atentia si spre alte resurse care te vor ajuta in dorinta ta de a te desavarsi in calitate de crestin.

Ai in vedere poezii crestine, marturii, imnuri, studii biblice. Lista poate astfel sa continue. Este la alegerea ta cum alegi sa iti petreci timpul liber, dar nu uita de faptul ca iti vor contura sau indeparta calitatea ce lupti sa o castigi.

Desigur, nu doar astfel de aspecte te vor defini. De asemenea, trebuie sa ai o viata vie. Trebuie sa inveti sa te rogi si sa iti doresti sa te rogi de altfel. Despre importanta acesteia in viata ta, o sa constientizezi cand o sa o realizezi din proprie initiativa si nu pentru ca asa obisnuieste un crestin.

In fine, cel mai sigur mod de a te aprofunda in aceasta viata este prin a patrunde mai mult in invataturile Cartii Sfinte, a bisericii in care te-ai nascut.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *