greseli bucatarie

Nu stii in ce moment ai pierdut parca sirul povestii si ai ajuns sa arzi mancarea. Nu intelegi nici cum s-a ajuns la asa ceva doar ca undeva o greseala pe parcurs te-a adus aici. De vina sunt mici greseli pe care le facem fie din graba fie din faptul ca nu ne dam seama ce impact poate sa aiba un anume obicei asupra ceea ce facem.

In ce situatii te regasesti:

  1. Cuptorul prea incins. Nu poti avea precizia suprema asa ca mai ales cand vine vorba de un cuptor casnic si clasic ai putea face testul cu painea. O felie de paine ce o pui la prajit in cuptor ar putea fi si cea care iti determina cea mai buna temperatura si parte a cuptorului unde ar trebui sa lasi mancarea sa se gateasca.
  2. Tigaia deloc incinsa. Iti dai seama de asta dupa ce observi ca se lipeste mancarea de fundul tigarii, cand aceasta se incalzeste gradual si face ca mancarea cat si tigaia sa fie una si aceeasi. Ce poti sa faci? Sa acorzi cateva clipe de rabdare acelei tigai care sta pe foc. In acest fel uleiul si tigaia au timp sa isi faca efectele pentru a pregati suprafata pentru ce va urma in misiunea de gatit.
  3. Salata este foarte moale. Nu ne mira de ce si asta pentru ca dressingul ar trebui sa fie pus numai in momentul in care se serveste salata in sine. Altfel se amesteca toate gusturile, se pierde aroma si se marineaza respectivele ingrediente.
  4. Si gatitul pastelor este de multe ori o problema. Asta pentru ca de cele mai multe nu se respecta timpul si conditiile de fierbere. Se pun 5 parti de apa la o portie de paste si se fierb atat cat se indica, nici mai mult nici mai putin.

De Parker

Un comentariu la „Ce greseli sa eviti in bucatarie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *