Stiai ca pe cat de simplu este sa folosesti medicamentele solubile pe atat de mult pot afecta de fapt? S-a dovedit ca pentru reteta lor de a fi efervescente se necesita o cantitate mai mare de sare printre altele astfel ca in incercarea de a face bine dai peste alte probleme. Suntem dornici sa gasim modalitati mai usoare de a urma un tratament insa de multe ori gresim. Ca si atunci cand raceala loveste si credem ca actiunea antibioticelor este atat de puternica incat ne va vindeca rapid. De fapt raceala nu se trateaza cu antibiotice deci le iei degeaba.

Intr-un ritm alert asa cum ne place sa traim facem greseli ce nici nu ni se par problematica. Asta pana cand nu incepi sa vezi reactiile adverse. Spre exemplu:

  • Pisezi pastilele pentru a fi mai usor de inghitit. In plus unele pastile sunt de o forma ce dau dificultati. Optiunea unora este aceea de le pisa pentru ca este mai usor astfel. Dar acest lucru ar putea sa te expuna la supradozaj. Surprinzator? Asta pentru ca organismul se vede expus dintr-o data la o cantitate mare de substanta activa din medicament.
  • Ibuprofenul poate afecta stomacul. Il poate irita si de aici o intreaga serie de probleme caci sistemul digestiv poate fi afectat mai mult decat crezi. Mai ales cand este laut inaintea unor exercitii fizice intense efectul acestui medicament se intensifica, atletismul sau ciclismul fiind doar doua exemple de activitati in care se incadreaza aceasta reactie.
  • Cremele cu actiune medicamentoase, cele care contin practic substante de acest gen  menite sa amelioreze durerile pot fi cauza unui supradozaj de asemenea. Mai ales cand acestea se combina cu tratamente ca la carte cu medicamente efectele se intensifica astfel ca nu trebuie sa faci abuz.
  • Paracetamolul nu este inofensibil. O doza mai mare de 4 grame in decurs de o zi poate duce la nevoia de spitalizare. Subestimam acest medicament se pare.

 

De Parker

Un comentariu la „Ce faci gresit in administrarea medicamentelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *