Visezi sa pleci la mare ca sansa pe care o ai la relaxare. Este concediul clasic pana la urma pentru fiecare dintre noi, locul in care ai parte de relaxare si de distractie in egala masura. Insa nu trebuie sa lipseasca grija pentru starea de sanatate ce la mare ar putea sa se agraveze din anumite motive.

Din sirul de probleme cu care te poti confrunta la mare se numara:

  1. Stresul climatic poate aduce fluctuatii de tensiune si chiar si lesin.
  2. Bolile endocrine. Tiroida este cea care influenteaza modul in care se manifesta metabolismul si la randul sau este cea care se lasa influentata de mediul de existenta. Caldura o poate afecta astfel ca tiroida ar putea fi inamicul tau.
  3. Alergiile. De fapt este vorba de alergia la soare, cea care se poate manifesta prin mancarimi la nivelul pielii, prin urticarie.
  4. Boala autoimuna numita lupus eritematos se poate accelera cand te expui la soare. Se pare ca bronzul nu este tocmai de ceea ce te vei bucura in cele din urma.
  5. Pigmentarea. Petele de pe corp sunt si ele o problema dermatologica ce se agraveaza la expunerea solara. Desi sunt categorii diferite, unele pete fiind din cauza batranetii spre exemplu, cert este ca pigmentarea neuniforma apare la soare si coloreaza inestetic tenul si nu numai.
  6. Deshidratarea si un lung sir de probleme ce se coreleaza cu aceasta. Rinichii spre exemplu pot da semne de disconfort cand nivelul de apa din organism nu este unul satisfacator, mai ales cand temperaturile sunt mai mari si apa pe care o bem nu este suficienta.

Asta ca sa nu mai amintim de ceea ce inseamna arsurile de diverse stagii de gravitate. Acestea ar trebui tratate cat mai repede si se indica o pauza la expunerea solara in urmatoarele zile.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *