Categorii
General

Ce a fost si ce va deveni internetul…

M-am gandit de multe ori sa renunt la internet pentru o viata mai buna, credeam ca in afara internetul pot face lucruri asemanatore, care sa imi placa si care imi pot aduce cel putin un castig egal. Din pacate, nu exista ceva la fel de bine platit, ceva la fel de frumos exista, chiar de mii de ori.

Chiar daca pot fi contrazis, internetul se leaga de multe, de fapt, internetul se cam leaga de toate in ziua de azi. Informatia circula cel mai bine pe aici, banii se invart mai repede, si tot asa.. intr-un fel, internetul reprezinta viitorul si aici se vor naste cele mai multe idei.

Din pacate, lumea virtuala va deveni cu mult mai murdara decat cea reala. Nu pot fi un clarvazator, dar pot anticipa asta, si am auzit-o din gura unor persoane care chiar au avut internetul pe mana mai bine de 10-15 ani. Nu va mai dura mult si se vor impune multe reguli si pe internet, multe dintre ele nu vor fi respectate, de fapt, pentru asta sunt regulile, pentru a nu fi respectate. Daca spre exemplu mie imi interzice statul sa nu mai intru pe Google, eu dincontra, voi intra, chiar de mai multe ori decat deobicei.

Pe internet, nu exista persoane ca Dalai Lama, la fiecare pas sunt pradatori simpli sau pradatori de lux. Capcane sunt multe, chiar mai multe ca in viata reala, si vor fi din ce in ce mai multe. Persoane vulnerabile, hmm, sunt deja extraordinar de multe, si vor fi si mai multe.

Am vazut multe lucruri murdare facute de catre persoane sau firme in batalia pentru suprematie. Am vazut cum e sa pierzi banii de pe munca ta, doar cu doua clickuri, si asa mai departe. Din pacate, va trebui sa stam cu ochii in 4 pe conturile online, pe conturile de Paypal ce au bani in ele, si asa mai departe. Frica de autoritati va fi din ce in ce mai mica cand va incepe sa misune foamea prin casele celor ce se pricep in a lua bani cu forta de pe internet.

Daca acum 10 ani nu ne imaginam ca vom putea vorbi in timp real cu alte persoane pe internet, si ca vom putea interactiona in atatea moduri, si ca vom avea tablete conectate la internet si ne vom shara poze pe retele de socializare, acum putem sa ne temem de viitor, mai ales ca tehnologia a avansat prea repede. Nu vreau sa imi imaginez ce va fi peste 10 ani..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *