Sunt sofer de putin timp, aproximativ 2 ani, mare pricepere in mecanica si masini nu am, dar stiu sa merg macar. Cand vine vorba de cauciucuri, stiu sa fac diferenta intre unul de iarna si unul de vara. Mai degraba teoretic, practic nu prea.

De fapt, ma uitam la firmele specializate pe vanzarea de cauciucuri, sau cele la mana a II-a. Deseori sunt de proasta calitate, asa incat, daca agati o bordura, lasi in urma o bucata din cauciuc. Daca iti pui cauciucurile de iarna inca din Noiembrie, ai sansa sa te trezesti la jumatatea lui Decembrie ca is crapate toate.

Cauciucurile de la Michelin sunt foarte ok. Pretul este pe masura cu asteptarile. Cred ca au o reclama care chiar spune lucrurilor pe nume! Scade distanta de franare cu 5%, si asa si este. Nu cum vin reclamele alea aiurite: „9 din 10 oameni recomanda XYZ Produs pentru ca e de super-mega calitate”.

O alta reclama la cauciucuri, arata cum roata se opreste deodata pe zapada, cand posesorul masinii, calca frana. Tind sa cred ca nici pe asfalt nu aveai sansa sa opresti atat de brusc, fie ca aveai cuciucuri de iarna, fie de vara. Deci, o reclama proasta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *