Astazi mi-am dat seama cat de multe site-uri sunt in Romania, dar mai ales bloguri. Ceea ce poate fi concretizat in cifre, este doar numarul de bloguri gasit pe zelist (topul ala nasol caruia nu-i vad rostul). 63757 de bloguri sunt inscrise in Zelist.ro, mai adaugati alte 20-30 de mii care nu sunt inscrise si va da o suma colosala.

Dintre aceste zeci de mii de bloguri se detaseaza usurel blogurile de top. Bine, in topul zelist primele sunt cele mai aiurite care nu sunt bloguri, gen umbrelaverde.ro (Campanie tuborg care vrea sa scape Romania de deseuri) sau manafu.ro un blog care te invata cum sa faci nimic, sau ciutacu.ro blogul tipului de la TV de la Antena 3 care trateaza probleme politice. Irelevante intr-un cuvant.

Nu tocmai la astea voiam sa ajung, asa ca o sa continuam. Ma refer in mare parte la blogurile alea mai vechi de 2-3 ani, cu oameni plictisiti ce scriu pe ele, care au facut un job din asta si care au impresia ca sunt cei mai buni bloggeri, se pricep la SEO, la marketing si la alte lucruri ce tin de IT. Deobicei ei au spatiile de publicitate borderate, scrie in sidebar -Publicitate aici- sau au o pagina numita „Publicitate”, un fel de: daca ai nevoie de orice, contacteaza-ma, iti fac rost si de ochi de om. In general cititorii lor sunt cei mai inteligenti si au o putere de cumpare inestimabila, cel mai des isi permit sa cumpere o doza de Cola sau un Nescafe 3 in 1 sa alunge plictiseala. Nu se pricep la nimic extraordinar, intr-un cuvant nu exceleaza prin ceva. Unii chiar cred ca au umor, altii sunt burtosi si nebarbieriti cu lunile.

Intr-o alta categorie de idei mai gasim si chestii hazlii, bloguri misto la care rad mult. Gen piticigratis.com sau mantzy.ro, oameni pe care-i citesc fara sa-i comentez [comentatorii intra in polemici]. Ca si idee, nu prea citesc bloguri de fete, pentru ca nu imi place chestia asta cu -preaslavirea tipei sexy ce are blog si merita comentata zi de zi-.

De Parker

Un comentariu la „Cate bloguri sunt in Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *