nutritie

Prin alimentatie, fiecare dintre noi isi asigura nutrientii de care are organismul nevoie pentru o functionare sanatoasa. Este necesar sa ne axam pe hrana sanatoasa pentru ca dezvoltarea sa fie una asemenea. Se impune o grija constanta fata de acest subiect, pentru ca ceea ce mancam este in fond ceea ce suntem, dupa cum spune si celebra vorba. Mai ales copiii si adolescentii trebuie sa acorde o atentie deosebita alimentatiei, respectiv sa isi asigure nutrientii esentiali pentru consolidarea organismului si formarea acestuia. Cand optezi pentru mancaruri sanatoase, contribui si la prevenirea unui numar extins de afectiuni, dar totodata iti asiguri o stare generala de sanatate optima, crescand si dezvoltandu-te normal.

Pentru ca mineralele si vitaminele sa se asimileze in mod corespunzator trebuie sa ai in vedere o sumedenie de factori. Nu este deci suficient sa te concentrezi asupra unor alimente bogate in acestea. Rezultate optime obtii atunci cand combini alimentatia cu un stil de viata sanatos, respectiv cand faci minutele de miscare recomandate si cand ai in vedere o hidratare pe masura.

Alimentatia sanatoasa in randul adolescentilor si importanta acesteia

Corpul uman nu are nevoie de cantitati exagerate de vitamine, asa cum se crede, pentru a regla metabolismul si pentru a asigura o functionare normala. Daca vei merge in orice cabinet de nutritie in Cluj-Napoca 2018 sau in orasul de care apartii, acelasi lucru ti se va spune.

Nici rolul mineralelor nu ar trebui subestimat in randul alimentatiei adolescentilor. In fapt, acestea si-au castigat denumirea de caramizi, fiind cele cu ajutorul carora se consolideaza sistemul muscular, oasele si articulatiile. Constituie substante cu rol esential si in alte activitati ale sistemelor din organism. Mentionez pe scurt doar sistemul enzimatic, hormonii si transportul de oxigen.

Care sunt beneficiile unei alimentatii sanatoase pentru adolescenti?

Aceasta ajuta in mod insemnat adolescentii sa atinga performante inalte la invatatura, precum si in activitati fizice diverse. Din nefericire statutul nutritional si sanatatea adolescentilor a trecut in ultimii ani printr-un ingrijorator declin. Astfel, un procent de peste 16 dintre copii care au intre 6 si 19 ani sunt supraponderali, iar in jur de 11% sufera de obezitate.

Tulburarile alimentare apar atat in randul baietilor, cat si in al fetelor. Asta se intampla pentru ca nu au in vedere consumul de alimente care sa le asigure necesarul nutritional pentru fiecare zi.

Conform studiilor diverse realizate cu privire la aceasta problema, se pare ca cei care nu se alimenteaza adecvat in anii adolescentei sufera nu numai in ceea ce priveste greutatea corporala, insa sunt predispusi sa dezvolte boli cronice. Lipsa calciului din alimentatie duce cu siguranta spre rezultate dezastruoase mai tarziu. Acesta este motivul pentru care tot mai multi adulti sufera de osteoporoza.

Solutia?

Care alta ar putea fi solutia in acest caz daca nu reorientarea catre o alimentatie sanatoasa? Acest pas presupune desigur un efort din partea adolescentilor, insa unul care merita pentru ca rezultatele se reflecta atat la nivel fizic, dar mai ales intelectual. Hrana sanatoasa este esentiala pentru mentinerea organismului intr-o conditie excelenta, respectiv pentru a tine la distanta afectiuni si boli diverse. Utilizarea piramidei alimentare constituie o rezolvare si o recomandare din partea expertilor nutritionisti. Prin asigurarea substantelor nutritive necesare, asigura si tu corpului o dezvoltare optima respectiv energia necesara pentru a desfasura orice activitate zilnica fara probleme.

De Parker

Un comentariu la „Cat de mult conteaza alimentatia sanatoasa in randul adolescentilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *