Kiev, capitala Ucrainei este un oras cu o istorie lunga si fascinanta ce dateaza de mai bine de 1400 de ani, este considerat unul dintre cele mai vechi orase din Europa de Est.

Religia crestina este punternica in intreaga Europa de Est, iar numarul bisericilor este pe masura. In Kiev multiu merg la biserica pentru a se ruga, insa altii, merg aici pentru a apercia arhitectura bisericilor.
Biserici in Kiev

Din nenumaratele biserici din Kiev se pot identifica cu usurinta 3 cele mai frumoase biserici:

Kyiv Pechersk Lavra

Cunoscuta sub numele de Manastirea Pesterilor din Kiev, are o dimensiune impresionanta. Aceasta manastire ortodoxa istorica este inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO, este plina de minuni si de pesteri subetrane.

Kiev Pechersk Lavra

Catedrala Uspenskyi este de un lux extrem, acoperita cu aur si pictata frumos cu mozaicuri si fresce.

Kiev Pechers Lavra este renumit pentru pesterile sale, un sistem de coridoare foarte complexe si inguste, spatii ce au fost create de catre calugarii cu o mie de ani in urma, sunt considerate coridoare pentru vindecare.

Pesterile sunt intotdeauna pline de localnici si turisti si daca mergeti acolo aduceti-va aminte sa va purtati cu respect, iar femeile sa isi acopere parul.

St Sophia Cathedral

Aceasta catedrala a fost construita in secolul 11 si este considerata o capodopera a arhitecturii lui Kievan rus. Are 13 cupole ce domina orizontul, iar fatadele catedralei sunt impodobite cu ornamente si picturi.

St .Sophia Cathedral

In fiecare colt al cladirii veti gasi decoratiuni furmoase si picturi, de la fresce la mozaicuri, chiar si clopotul bisericii este decorat in arta din secolul 11.

St Cyril’s Church

Construita in secolul al 12-lea de catre familia palatin Olgovichi, Biserica Chiril este acoperita cu o fresca unica, ec acopera 800 metri din cladire. Unele dintre frescele ce acopera biserica sunt adevarate capodopere, cum ar fi „Ingerul care rostogoleste cerul”.

St. Cyril’s Church

Cel mai interesant lucru despre acest loc este ca s-ar fi gasit pesteri ce dateaza din epoca de piatra, de acum 50.000 de ani, ceea ce arata ca la Kiev existau locuitori de foarte mult timp.

St. Andrew’s Church

Conform legendei, Apostolul Andrei apostolul lui Iisus a venit in acest deal si a pus crucea acolo spunand ca in acest loc trebuie sa se construiasca o biserica. Din acel timp s-au construit mai multe biserici acolo, insa numai una a ramas pana in zilele noastre. Aceasta este biserica Sf. Andrei, construita in anul 1762 la ordinea imparateasca a Imperiului rus. A fost construita de catre celebrul arhitect F.B. Rustelli care a creat si Palatul de Iarna din St Petersburg.

Biserica Sfantul Andrei, Kiev

Biserica se lauda la exterior cu nuante de culori azurii si albe. Unele locuri sunt imbracate in aur.
In anul 1968 biserica si-a incetat activitatea duhovniceasca functionand ca muzeu de atunci si pana in zilele noastre.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *