Cam asa se aude, ca Google si Facebook se vor autosuspenda in data de 23 Ianuarie 2012. De ce? Sunt anti proiectul SOPA. Ce e proiectul SOPA? Ideea proasta a americanilor de a proteja drepturile de autor a creatorilor. Spre exemplu, daca matale ai o poza si eu ti-am furat-o si am pus-o ici pe blog, poti sa imi inchizi site-ul, fara a avea puteri supranaturale si fara a avea abilitati tehnicohackerilitice. Doar raportand-o imi inchizi site-ul si gata.

Ce are de castigat Google si Facebook la afacerea asta? Nimic, doar de pierdut. De ce? Daca se implementeaza SOPA vor avea probleme cu contentul copiat si astfel se duc la vale usor. De ce nu cred ca se vor autosuspenda? Au prea multi bani, sunt superputeri si respectul din partea autoritatilor americane pentru cele 2 site-uri gigant e mare. Plus ca o zi inseamna milioane de dolari pierderi la buget.

De ce crede lumea ca se vor auto-suspenda o zi in semn de protest? Pentru ca nu mai au stiri de pus pe site-uri si a devenit un trend sa vorbesti de Facebook si Google de parca ai vorbi de crestere economica cu 50%.

De ce am pus atatea intrebari in acest post ca sa raspund tot eu? Nu stiu, dar cred ca am aberat cam mult.

De Parker

Un comentariu la „Beli-s-ar cocaru’, Facebook si Google pica pe 23 Ianuarie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *