baterie

Daca in prezent bateriile, acumulatoarele pentru telefoane se descarca atat de repede pentru ca avem numeroase aplicatii si modalitati de utilizare in viitor se pare ca nu trebuie sa ne mai preocupam de ceea ce inseamna nevoia de a alimenta constant diversele gadget-uri. Cercetatorii planifica se descopere modalitatea prin care pot realiza o baterie minune.

Desigur ca ar fi cu mult mai comod pentru toata lumea sa existe acele tipuri de baterii care nu se descarca atat de repede, care nu te lasa la greu si nu ajungi in punctul in care iti intrerupi chiar si o activitate din aceasta cauza. Asa ca un vis ce ar aduce o parte practica este ceea ce specialistii incearca sa realizeze: o baterie care sa dureze  ani de zile si trebuie doar sa o incarci o singura data pentru numai 2 minute. Se doreste ca 70% din baterie sa se incarce intr-un timp foarte scurt, de numai 2 minute.

Cercetatorii din Singapore caci despre ei este vorba sunt atat de incantati de proiect mai ales ca in ultimul timp foarte populare sunt si masinile electrice ce au nevoie de incarcare. Asa ca acest tip nou de bateri pe care se mizeaza ar putea sa faca acea incarcare necesara in numai 15 minute.

Secretul lor? Tot ceea ce se stie pana acum este ca se foloseste gelul cu oxid de titan, se pare ca o substanta ce se gaseste chiar si in crema de protectie solara. Actiunea lui este aceea de a grabi procesul in sine de incarcare.

Adevarul din aceasta poveste nu pare sa fie departe desi pentru moment sunt mai mult decat film SF. Anuntul celor care lucreaza  la proiect vine sa intareasca aceasta idee astfel ca se doreste si se estimeaza in maximum de 2 ani ar trebui sa existe pe piata.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *