Pentru ca cei din zona Baia Mare nu au un strand care sa functioneze obisnuiesc sa mearga la vecinii nostri Unguri, la Atlantika Aquapark din orasul Vasarosnameny. Sunt cam 130 km de mers cu masina din Baia Mare si cam 60 km din centrul orasului Satu Mare. Daca va ghidati dupa GPS va spun sa introduceti: Vasarosnameny Strada Gulcasi 56.
Atlantika Aquapark

Iesirea din tara se face prin vama Petrea, destul de aglomerat in zilele calduroase de vara, mai ales duminica. Vamesii obisnuiesc sa controleze pasapoartele si buletinele.

Locurile de parcare sunt limitate, sunt doua parcari, una asfaltata si una pietruita, daca ajungeti prea tarziu aveti sansa sa lasati masina pe strazile laturalnice, atentie nu lasati masina pe drumul principal pe care ati venit pentru ca riscati sa fiti amendati.

Intrarea la Atlantika Aquapark costa cam 2500 de forinti de persoana pentru adulti si 2000 de forinti pentru copii, la intrare sunt dusurile unde toata lumea trebuie sa faca dus inainte de a avea acces in bazine. Sa nu va mirati daca veti intalni multi romani la acest strand, este cu mult superior strandurilor din nord-vestul tarii noastre.

Strandul este disponibil intre orele 9:00 si 18:30, ora Ungariei. Daca aveti norocul si sunteti printre primii sositi veti prinde sezlong, dar va recomand sa va luati de acasa o patura pentru ca este destul loc pe iarba.

Pana sa incepem prezentarea bazinelor va voi spune ca in fiecare zi se organizeaza un show cu papagali si cu o foca, primul show este la 12 si al II-lea la 16.

Strandul Atlantika are un bazin cu valuri, unul cu trei topogane, un bazin pentru copii si unul olimpic, de asemenea, aveti loc unde puteti sta in jacuzii.

Bazinul cu valuri are o adancime de 1.5 metri iar apa creste treptat, cand sunt date drumu la valuri apa depaseste pe alocuri 2 metri, deci atentie daca nu stiti sa inotati sa nu faceti pe vitejii. Valurile nu sunt mereu, ci doar in anumite perioade, deobicei se aude un sunet puternic care anunta ca vor fi date drumu la valuri. Se va face o imbulzeala foarte mare si bazinul se umple pana la refuz, mai ales in zilele de duminica.
Atlantika AquaPark topogane

Bazinul pentru copii, are un topogan mic si este accesibil fara ca parintilor sa le fie frica. Mamele se pot scalda impreuna cu copii fara ca cineva sa le spuna ceva.

Bazinul olimpic are o adancime de 1,80 metri si deseori nu este umplut decat pana la 1,50 – 1,70. Nu este un bazin prea mare insa este accesibil celor ce vor sa faca un pic de miscare mai rapida sau sunt sportivi de performanta.
Atlantika AquaPark bazinul olimpic

Jacuzziurile sunt doua la numar, dar niciodata nu veti prinde loc intr-o zi de week-end, deobicei se sta la panda pentru a prinde un loc.

Preturile din strand

Intrarea este 2500 forinti cum spuneam la inceput, in lei cam 40 de lei, dar in interiorul strandului gasiti sa cumparati un chips sau o bere. De exemplu, o bere e undeva la 7-8 lei, un suc la jumatate este undeva la 5 lei. Oricum, e mai bine sa va aduceti mancare de acasa pentru a nu fi nevoiti sa cumparati placintele de la ei.

Si un video cu strandul

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *