astenie
astenie

Pentru cei care nu stiu trecerea la diferite sezoane, trecerea de la o perioada la alta inseamna o nevoie de adaptare. Organismul resimte aceste diferente, ceea ce face ca starea noastra sa fie diferita. Doar ca nu este un capat de tara mai ales pentru ca adesea aceasta perioada aduce o astfel de experienta.

Ce inseamna astenia de primavara

Parca vlaguit fara motiv, fara energie desi nu se explica intr-un fel sau altul astenia se poate manifesta in diverse situatii. Aceasta forma de tulburare poate fi insa combatuta si nu este atat de dificil sa facem asta. Unele solutii pot include:

  • Plimbarile in aer liber. Pe langa faptul ca tine de nivelul de endorfine, vizibil imbunatatit tine si de starea de bine ce vine pur si simplu din ideea de a petrece timp in natura. Asadar, expunerea  la lumina naturala si asta perioade cat mai lungi sunt benefice in aceasta perioada.
  • Hidratare. Un alt principiu de viata sanatoasa se refera la consuml suficient de apa. Acest lucru te ajuta sa iti ajuti organismul sa transporte toate lichidele in cantitatea necesara spre toate organele, imbunatatind acest flux cu mare accent pe suplimentare de aport de apa in functie de activitatile zilnice.
  • Odihna. Pentru ca starea de frustrare este adesea intalnita pe fondul oboselii se pare ca ajungem in cele din urma sa fim si mai stresati, mai agitati, obositi si lista poate continua. Tinand cont de asta odihna este mai mult ca niciodata necesara a se tine cont ca la un program anume.
  • Fructele si legumele sunt si ele indicate si in general mancaruri bazate pe aceste ingrediente. Acum mai mult ca niciodata trebuie sa tinem cont de faptul ca vitamina C in special este cea care intareste organismul, stimuleaza imunitatea si ajuta din toate punctele de vedere.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *