Lipsa totala de transparenta la vanzarea caselor administrate de RA-APPS. Dupa zeci de licitatii in care a reusit sa dea un singur imobil, regia a primit si primele oferte pentru negociere directa.

Asta in teorie, pentru ca in practica o persoana straina de sistem nu are cum sa negocieze cu RA-APPS. Functionarii nu ofera nicio informatie, care sa-i ajute pe cei interesati sa cumpere apartamentele.Urmariti o ancheta filmata cu o camera ascunsa.

In loc sa alerge dupa clienti, acest functionar al Regiei, responsabil de vanzare, fuge de cei care vor sa cumpere.

CAMERA ASCUNSA
– Vreau sa vorbesc cu dvs.
– Nu am ce vorbi acum cu dumneata.
– Ce inseamna valoarea de inventar?
– Dar nu va intereseaza.
– Cum sa nu ma intereseze, e vorba de banul meu…
– Acesta este ultimul pret, v-am zis.
– Pai, de ce? Scrie aici negociere. Ce inseamna negociere?
– Asa a folosit legea cuvantul acesta necuviincios.

Necuviincioasa este insa modalitatea prin care functionarul explica legea unui potential cumparator.

CAMERA ASCUNSA
– Negociere ce inseamna?
– Un fel de r***t. Iarta-ma. Asa este scris in lege, negociere, asa este scris. Dar acesta este pretul cel mai mic care se poate da. Nu a vrut sa zica atribuire directa si a zis negociere. Puteti da mai mult si atunci asta este negociere.

Potrivit legii, pretul apartamentelor este negociabil, dar nu poate scadea mai jos de valoarea de inventar. Solicitam, asadar, sa aflam cum s-a calculat valoarea de inventar a caselor scoase la vanzare. Insa ne lovim de aceeasi lipsa de transparenta.

„Nu avem ce discuta. De ce sa va spun cum s-a calculat? Sa caut nota cum s-a calculat si toate calculele?”

Apartamentele scoase la vanzare sunt ferite de ochii cumparatorilor, RA-APPS nu permite nicio vizita. Administratorul unui apartament cu 4 camere din Bucuresti aflat pe lista de vanzare spune ca imobilul a fost deja vandut.

„A fost vandut, este proprietar acolo. E pe numele unei proprietare, e o doamna, de aceea va spun ca nu este niciun fel de demnitar care sa stea acolo. „

SURSA : StirileProtv.Ro

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *