Categorii
Turism

Antalya, litoral renumit si redescoperit

Litoralul turcesc a cunoscut de-a lungul vremii suisuri si coborasuri, indiferent daca vorbim despre litoralul Marii Negre sau de cel al Marii Mediterane, el a fost mereu considerat unul dintre cele mai atractive din intreaga Europa de Est.

Zona de Nord a Turciei, ce are deschidere la Marea Neagra este cu mult mai putin recunoscuta decat partea de Sud, unde Turcia are deschidere la Marea Mediterana. Totodata, partea de Sud are parte de un climat mult mai calduros, avand un climat chiar subtropical. Daca e sa mai tinem cont si preferintele turistilor, aceasta zona din preajma Antalyei, este iubita si pentru magazinele de cumparaturi, dar si pentru bucataria diversificata a bucatarilor renumiti.
Antalya

Antalya, este probabil cea mai iubita zona a Turciei. Aici calca in jur de 2 milioane de turisti anual, fie pentru a petrece zile frumoase pe plaja, fie pentru a face cumparaturi sau afaceri.

Orasul are o suprafata de 1400 km patrati si are o populatie de circa 1 milion de locuitori. Dintre acestia, peste 20% lucreaza in domeniul turismului. Situat fiind la poalele muntilor, orasul se bucura in acelasi timp si de munte si de mare. Pe langa faptul ca litoralul reprezinta o principala atractie, Antalya mai ofera si edificii demne de vizitat precum: cartierul vechi al orasului, Muzeul regional al Antalyei, Muzeul Kaleici, moschee sau biserici crestine. Deasemenea, orasul are aerport international si totodata port.

Cei de la http://www.queentravel.ro vin anul acesta cu oferte Antalya destul de bune, cu preturi incepand de la 300E pentru un sejur de 7 nopti, sau multe alte oferte Last Minute si Early Booking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *