Andaluzia este o comuna autonoma din sudul Spaniei ce reuneste laolalta regiunile Almeria, Cordoba, Cadiz, Granada, Huelva, Malaga, Jane si Sevilla.
Costa del Sol, este o destinatie foarte apreciata pentru vacante la mare, dar si ca baza de plecare intr-un punct sau altul al Andaluziei.

Daca ajungi pe Costa del Sol, rezerva o zi din vacanta ta pentru circuitul Nerja-Frigiliana, ca sa vezi un sat alb ca laptele, marea strajuita de munti si forme mirifice nascute in adancuri de stradania de milenii a picaturilor de apa.
Frigiliana - Spania

Situat la o altitudine de 318 m, e cococat pe creste pe care unduiesc strazile inguste, in urcus domol sau mai sustinut, spre zarile albastre. O plimbare pe stradutele lui intortocheate, pe scari pavate cu pietre sau caramizi dispuse in tot felul de modele,printre zidurile albe incarcate de flori si intrarile caselor plasate ingenios pe denivelarile terenului, te incanta fara indoiala. E un loc in care nu alergi dupa un obiectiv turistic sau altul, ci te lasi coplesit de poezia lui si-i urci s-i cobori fascinant strazile abrupte. Insa nu rata biserica parohiala din secolul al XVI-lea si nici cele trei case din secolul al XVII-lea, cele mai vechi din sat.

Locul se mai remarca prin vinurile bune ce se fac aici. Cu o traditie straveche, de pe vremea grecilor, producerea vinului face faima regiunii. Nici uleiul de masline nu ramane mai prejos, iar obiectivele de ceramica merita si ele toata atentia.
vin Andaluzia

O statiune foarte apreciata

Nerja este mai ales preferata celor pasionati de trecut, dat fiind ca peste ea inca nu au trecut cu totul tavalugul de grandoare al modernului. Turistul gaseste aici toate facilitatile prezentului, dar si constructii vechi, fermecatoare, intr-un cadru natural nealterat. In orasul vechi, o platforma inalta si abrupta deasupra marii e un mirador, de unde dintre palmieri si coloane albe ti se deschide o privelisteminunata asupra intenderii vaste de apa si asupra muntilor.
Locul se numeste „Balconul Europei”. Numele ii este atribuit regelui Alfronso al XII-lea, care in vizita facuta in 1885, a ramas fascinat de privelistea din jur.
Narja - Andaluzia

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *