Ne intrebam de foarte multe ori care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le facem impreuna cu copilul nostru. De fapt, ne dorim cu totii sa dam cele mai bune sfaturi copilului, mai ales ca educatia lui este mai mult decat importanta pentru fiecare dintre noi. In momentul in care ajunge la maturitate, copilul trebuie sa dea dovada de respect si de buna crestere. Toate aceste lucruri se pot implini in momentul in care micutul primeste o educatie potrivita.

Nu exista vreun parinte care sa nu isi doreasca ca micutul lui sa dea dovada de o buna crestere. Totusi, pe fondul stresului si  a nervilor ajungem de foarte multe ori sa spunem diferite lucruri nefondate copiilor. Totuai, unele cuvinte nu trebuie sa fie spuse copilului, in ciuda faptului ca uneori simtim nevoia sa facem acest lucru. In continuare, vom spune cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci niciodata sau sa le spui copilului tau. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand trebuie sa stii ca niciodata nu va trebui sa ii spui copilului ca este la fel ca si tata/ mama sa sau de ce fratele lui este intr-un fel iar copilul este intr-un alt fel. Aceste lucruri pot parea lucruri absolut inofensive, insa, in realitate, daca o persoana este foarte criticata, nu va trebui sa ii faci copilului o comparatie cu persoana respectiva. De asemenea, in cazul in care parintii sunt despariti, lucrurile vor fi si mai dureroase pe copii.
  • Apoi, va trebui sa faci astfel incat sa nu ii spui copilului ca face un gest ridicol sau ca este suparat pe un lucru care tie ti se pare neimportant. Copii au diferite motive de suparare. In ciuda faptului ca micutul se supara din cateva nimicuri va trebui sa il intelegi ca aceste”nimicuri” il fac pe micutul tau sa sufere.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *