depresiedepresie

Romanii au fost mereu clasati pe un loc destul de departe in topurile tarilor fericite. Au avut mereu de pierdut din cauza stresului ce ii  macina. Stim, nu traim in cea mai vesela tara si tocmai de aceea merita sa disecam situatia. Asadar, care sunt cauzele afectiunilor psihologice ale romanilor?

Depresia. Destul de comuna aceasta situatie in zilele noastre se pare ca la baza exista un cumul de factori. Pentru fiecare in parte tine de o serie de aspecte ale vietii, dintre care se numara:

  1. Divortul sau ruperea unor relatii. Ca sa nu mai spunem de pierderea fizica a unui om drag. Desi se intampla peste tot in lume romanii sunt primii la jelit si prin natura culturii din care fac parte isi prelungesc suferinta cu numeroase ritualuri si traditii.
  2. Partea financiara este si ea o cauza. De vine este clar sistemul, faptul ca exista salarii  mici si totusi cheltuieli mari, faptul ca nimic parca nu mai ajunge in acest cerc vicios. Asa ca se streseaza exagerat de mult, sunt impovarati de rate si asta ajunge la depresie.
  3. Locul de munca nu este nici el exclus din aceasta categorie. Stresul romanilor inseamna teama de a pierde jobul, ceea ce duce clar la un colaps financiar. Cum nu au sanse sa stranga bani daca isi pierd si unica sursa de venit sunt efectiv doborati.
  4. Starea de sanatate a lor sau a altora face ca romanii sa fie din nou stresati. Este poate una din acele situatii de incapacitate care macina, cand in fata bolii nu avem efectiv ce face. Viata e un chin.
  5. Surprinzator poate insa exista si depresie port partum, insemnand depresia de dupa nastere. Nivelul de hormoni scade dramatic, ceea ce face ca proaspata mama sa fie intr-o stare destul de proasta.

Din fericire insa exista si sanse de a combate totul, de a trece peste acest caz de orice gravitate ar fi el.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *