Bine v-am gasit dragi prieteni, nu prea bucuros pentru ca in ultima vreme nu o duc prea bine deloc cu plantutele mele. Nu stiu ce s-a intamplat insa majoritatea dintre ele parca zici ca s-au ofilit, ca a venit nu stiu ce gandac si le-a mancat frunzulitele. Ce este drept de vreo 2 zile nu prea mai sunt chiar asa, pentru ca am inceput o noua metoda pentru ele. Totul a pornit in momentul in care un amic mi-a spus ca e mai ok sa le mut direct in sera, si acolo cred ca erau in jur de 40-50 de grade, ele rezistant la maxim 30-35 de grade. Doamne, chiar m-am ofticat in adevaratul sens al cuvantului, si acum insa, nu stiu ce sa le mai fac ca sa creasca si ele mai repede. In fiecare zi sunt stropite cu tot felul de substante care ajuta la stimularea inradacinarii, am tot felul de substante la care am platit foarte mult si de care nu prea se pare ca am facut treaba. M-am chinuit cam 2-3 saptamani, si rezultatele nu prea sunt pe masura asteptarilor mele.

Totusi, un altfel de plante s-au prins insa foarte bine si sunt bucuros de asta, pentru ca intr-un fel imi voi salva investitia, daca celelalte nu vor iesi asa cum trebuie. Suntem in august, daca le apuca iarna, deja nu mai sunt bune de nimic, pentru ca trebuie sa le bag in asa zisa hibernare, lucru de care nu prea cunoaste lumea, insa este o metoda prin care te ajuta sa faci plantele si sa treci peste noapte. Ce este drept trebuie sa le acorzi o temperatura in jur de O grade, nici mai mult nici mai putin.

Pamantul care l-am luat a trebuit sa merg in partea cealalta a tarii, undeva in Galati parca, unde sunt tot felul de oameni care se ocupa de sere, solare si chestii de genul asta. Acolo am ramas vag impresionant, insa pentru sacul meu de pamanct care am dat 60 de lei, am dat la benzina peste 120 de lei. Wow, au zis majoritatea prietenilor mei insa este cel mai bun pamant pentru absolut pentru fel de planta, leguma si nu numai.

Folosesc o metoda creata de mine pentru irigare, insa am gasit si metoda Barcuta plantat, care se pare ca incepe sa fie o metoda foarte des intalnita in ceea ce priveste irigarea si nu numai. Are o multitudine de functii, dar pentru acest lucru va trebui sa accesati site-ul respectiv si sa va informatii in legatura cu aceste barcute.

Afacerea cu plantute daca o sa tina o sa fie destul de ok, si dupa calculele mele daca ar fi asa, ar trebui sa castig cel putin 2000 de euro, cu o investitie de pana in 200 de euro, ceea ce nu este foarte mult ca investitie, dar ca profit foarte bun. As fi multumit si cu 500 de euro sincer sa fiu, pentru ca la inceput nu cred ca are nimeni pretenti mai ales pentru acest gen de plante, destul de sensibile la boli si foarte rezistente la frig.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *